Znovu o evoluci

08.12.2019 18:48

  Přečetl jsem si článek od Ivana Poledníka z19.3.2017,kde vysvětluje v průběhu postního období podstatu očistce. Pokud by očistec existoval, tak by někteří lidé, (jak píše kat. církev) ještě měli naději na záchranu pro nebe. Ale pravda je úplně jiná. My jsme byli VŠICHNI, CO JSME UVĚŘILI očistěni krví Kristovou a již není důvod, abychom se snažili se očisťovat nějakým jiným způsobem, třeba neexistujícím, vymyšleným očistcem. Byla by to ZNEVÁŽENÁ A ÚPLNĚ ZBYTEČNÁ OBĚŤ PÁNA JEŽÍŠE.Proč jsem si tím jistý? Protože je to napsáno v Božím Slově! 

  My víme, že ve SZ se obětovali zvířata (ovečky, beránci, holoubata atd. za hříchy těch, kteří zhřešili. To vlastně byli všichni a je tomu dodnes. (Jsme stále hříšníci)

  Ale v NZ již NIKDO  nemusí obětovat žádné zvíře, aby mu bylo odpuštěno. Tu PRAVOU OBĚŤ podstoupil sám PÁN JEŽÍŠ ZA NÁS HŘÍŠNÉ LIDI.

 U Žid. 7,26- 27 se píše, že; PŘESNĚ TAKOVÉHO VELEKNĚZE JSME POTŘEBOVALI! JE SVATÝ, NEVINNÝ, NEPOSKVRNĚNÝ, ODDĚLENÝ OD HŘÍŠNÍKŮ A VYVÝŠENÝ NAD SAMA NEBESA. NEMUSÍ JAKO TAMTI VELEKNĚŽÍ DENNĚ OBĚTOVAT NEJPRVE ZA SVOJE HŘÍCHY A POTOM ZA HŘÍCHY LIDU, NEBOŤ TO UDĚLAL JEDNOU PROVŽDY, KDYŽ OBĚTOVAL SÁM SEBE. 

  U Žid. v 10. kap. se o tom jasně píše. Nebudu ji psát celou, jen pár veršů. Vy si ji přečtěte celou. Abyste měli ten správný pohled na smrt Pána Ježíše a proč MUSEL zemřít. Mimo jiné se zde píše, že Neustálé každoroční obětování přece nikdy nemůže ty, kdo je přináší ( mše sv.) přivést k dokonalosti. Verš 4. krev býků a kozlů přece nemůže hříchy nikdy odstranit. (Tak jak nemůže hříchy odstranit NEKRVAVÁ MŠE. U Žid.9, 22:"Podle  zákona se téměř všechno očišťuje krví a bez PROLITÍ KRVE NENÍ ODPUŠTĚNÍ! Takže na co NEKRVAVÁ oběť? Posuďte sami,pokud jste věřící. 

  A to je ta vůle, v níž jsme jednou provždy posvěceni skrze OBĚTOVÁNÍ TĚLA JEŽÍŠE KRISTA.

  Co je vlastně to posvěcení? Je to důsledek neustálého umírání hříchu a neustálého života s Kristem. Posvěcení je celoživotním výsledkem poslušnosti a následování Ježíšova příkladu. (Jak já jsem chodil, i vy choďte.) Ospravedlnění řeší naši minulost a posvěcení, to je ta cesta, po které se máme vydat. To je neustálé hledání Boží vůle, abychom byli napojeni na Pána ježíše. 

 Ještě je potřeba vědět, že Kristova oběť byla DOKONALÁ, tak co je dokonalé, tak není potřeba to "vylepšovat" nějakým vymyšleným očistcem.

  V 1.Jan. 2,2:"On je smírnou obětí za naše hříchy a nejen za naše, ale i za celý svět."

  František

   

Diskusní téma: Znovu o evoluci

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek