Velikonoce

03.04.2024 22:05

    Velikonoce jsou pro nás, křesťany největší svátky. To nás, hříšníky vysvobodil svoji smrtí Pán Ježíš, náš Spasitel a vykoupil nás za naše hříchy.    Tím Bůh dokázal svoji lásku k nám. V 1.Janově 4,10 se píše:"V tom je láska, ne že my jsme milovali Boha, ale že on miloval nás a poslal svého Syna jako smírnou oběť za naše hříchy. Nikdo nemůže být spasen, když nepřijme Syna člověka, kterým je Syn Boží, Ježíš Kristus! 

   Píše se to u Jana 14,6:" Já jsem ta cesta, pravda a život. Nikdo nepřichází k Otci než skrze mne." Píše se o tom i ve Skutcích, 4,12:"V nikom jiném není spása - na světě lidem není dáno jiné jméno, v němž bychom mohli být spaseni!" Jsme si toho všichni vědomi? Proto také může DOKONALE SPASIT TY, KDO SKRZE NĚJ PŘISTUPUJÍ K BOHU, NEBOŤ JE STÁLE ŽIV, ABY SE ZA NĚ PŘIMLOUVAL.(Židům 7,25).

    BOŽÍ LÁSKA JE NEKONEČNÁ.

   "Nebo tak Bůh miloval svět, že Syna svého dal, aby každý, kdo věří v něho nezahynul, ale měl život věčný." (Jan 3,16). Před svátkem pak velikonočním, věda Ježíš, že přišla hodina jeho, aby šel z tohoto světa k Otci, miloval své, kteříž byli na světě, až do konce je miloval (Jan 13,1).

  Mnozí lidé, žel i někteří věřící, si neuvědomují, co Ježíš pro nás znamená a obracejí se na lidi tak zvané "svaté" a prosí je o pomoc a o přímluvu u Boha, a neví, že JEDINÝ PŘÍMLUVCE NÁŠ JE - PÁN JEŽÍŠ! Píše se o tom u Židů 7,25. 

   Napíši teď některé verše, které dosvědčují, že jedině Ježíš a Jeho milost nás může zachránit. NE ZÁKON! 

   Řím 6,14:"Hřích už nebude vašim pánem, protože nejste pod Zákonem, ale pod milostí.

   MILOSRDNÝ BŮH.

   Ale Bůh je tak nesmírně milosrdný! Zamiloval si nás tak velikou láskou,že spolu s Kristem obživil i nás, mrtvé ve vinách - jste spaseni MILOSTÍ! ( Efezkým 2,4). Touto milostí jste skrze VÍRU SPASENI. Není to z vás - JE TO BOŽÍ DAR; není to ze skutků, aby se nikdo nechlubil (Efezkým 2,8).

   Zbavili jste se Krista, VY VŠICHNI, kdo se ospravedlňujete Zákonem; odpadli jste OD MILOSTI! (Galatským 5,4).

    Ti, kteří odmítli Krista, nemohou být spaseni!  To se stalo zákoníkům a farizeům, kteří nechali Ježíše ukřižovat. Ježíš jim říká, že nikdy neslyšeli Otcův hlas a neviděli jeho tvář.Jeho slovo ve vás nezůstává, neboť nevěříte tomu, kterého on poslal. Zkoumáte Písma, neboť se domníváte, že v nich máte věčný život, a TA SVĚDČÍ O MNĚ. Nechcete ale ke mně přijít, abyste měli život. Nepřijímám chválu od lidí, ale poznal jsem, že v sobě nemáte Boží lásku. Já jsem přišel ve jménu mého Otce, a nepřijímáte mě. Kdyby jiný přišel ve svém vlastním jménu, toho přijmete. Jak byste vůbec mohli uvěřit? Přijímáte chválu jedni od druhých, ale chválu, která je od samotného Boha nehledáte (Jan 5,37-44).

    Zde je veliký problém; jak jsem napsal výše, lidé věří svým *představeným* a nikoliv Bohu. To je veliká chyba, neboť nikdo nás (žádný člověk) nemůže zachránit, jen Syn Boží, který se za nás přimlouvá u svého Otce. Pokud žijeme, máme naději na věčný život, když uvěříme, že je JEDINÝ PŘÍMLUVCE,I ZACHRÁNCE - JEŽÍŠ KRISTUS! 

    O tom píše apoštol Pavel u Efezkých 1,6-12! Přečtěte si to v Bibli. Zde se píše, že jediná pravda je v evangeliu Ježíše Krista. Pokud někdo káže něco jiného, co nekázal Ježíš, tak to nebude ta spásonosná pravda. KAŽDÝ člověk musí činit pokání a nechat se pokřtít na odpuštění hříchů. Ve Skutcích apoštolů,2,38 se píše:"Pokání čiňte" odpověděl Petr, "a každý se nechte pokřtít ve jménu Ježíše Krista, aby vám byly  odpuštěny hříchy. I VY PŘIJMETE DUCHA SVATÉHO. A Duch svatý nás povede tak, abychom šli po té cestě, která vede do života věčného. Pokud nebudeme vedeni Duchem svatým, tak naše spasení nemůže být jisté. Proto Ježíš zemřel za naše hříchy, abychom my mohli jednou společně s ním a našimi drahými, kteří již mezi námi nejsou a zemřeli s vírou být zachráněni od jisté smrti! 

   A toto jsou Velikonoce, naše záchrana. 

  František.