Stvoření, nebo evoluce ?

15.05.2015 16:39

 Znovu se dostávám k tomuto tématu, který je zajímavý snad pro každého, kdo hledá pravdu.

 Na počátku Bůh stvořil nebe a zemi....(Gen. 1,1.)  Vesmír má tedy počátek. Jak byl stvořen? Bible nám říká, že z ničeho, jen mocí Božího slova. Ano, i mně se to jako nevěřícímu zdálo nemožné, ba přímo směšné. Z ničeho že by vzniklo vše, co vidíme? Ba i to, co není vidět a existuje to? Na začátek si musíme ale uvědomit, že obě alternativy,--stvoření a evoluce musíme brát  VÍROU!

 Chtěl bych psát o stvoření: "Nebesa vypravují o Boží slávě a díle jeho rukou." (Ž.19,2.) Bůh je nesmírná a nekonečná energie, protože by nemohl stvořit miliony galaxií a miliardy hvězd. A stále se objevují další a další galaxie i hvězdy. Můžeme říci--náhoda. Ale je to vůbec možné, aby z "náhody" (jak asi vypadá a odkud se vzala?) vznikla tato dokonalost? Jak jsem již psal ve svých článcích, tak země by bez lidí mohla existovat, protože ji Bůh přispůsobil k našemu životu, abychom na ni mohli žít plnohodnotným životem.  Lidem dal moudrost, aby si vytvářeli k lepšímu životu různé "pomůcky". O tom však psát nechci, neboť věřím, že každý musí pochopit, co je těmito "pomůckami" myšleno.

 "Vždyť to, co lze o Bohu poznat, je přístupné.. Jeho věčnou moc a božství, které jsou neviditelné, lze totiž od stvoření světa vidět, KDYŽ LIDÉ PŘEMÝŠLEJÍ o jeho díle, takže nemají výmluvu." (Ř 1,19-20)

 Je zázrak, že ve vesmíru existuje život. Je to z vůle Boží. On nám tuto zemi tak připravil, neboť to vyžaduje velice přesný systém, abychom zde mohli žít a přežít. (Již toto se musí zákonitě vymykat náhodě)

 Atomy--stavební prvky hmoty jsou stabilní. Stabilita atomů záleží na silách, které části atomů drží pohromadě. Atomy se skládají z nabitých částic, které se navzájem odpuzují a přitahují. (Již toto musí být řízené od Boha a ne od nějaké "náhody" )Tyto síly musí být v rovnováze. Pokud by byly tyto síly příliž velké, mělo by to za následek, že by neexistoval vodík, bez něho by neexistovala  ani voda, bez které by nebyl ani život. A naopak, pokud by odpudivé síly byly příliž silné, atomy by byly malé a neexistoval by uhlík, nebo kyslík. Bez kyslíku by opět nebyla voda. Uhlík je zase stavební prvek všech živých organismů na zemi. Atomy tedy musí být stabilní, aby mohli vytvářet chemické sloučeniny. Mezi silami a energií, které drží molekuly pohromadě, musí také existovat rovnováha a ne nahodilý chaos.

 Také variabilita a teplota na zemském povrchu musí být slučitelná se životem. Proto musí být vzdálenost od slunce, rychlost rotace země i složení atmosféry ve vhodném poměru, v rovnováze.

 Existuje však další neuvěřitelné množství principů, detailů, fyzikálních zákonů, které jsou přesně stále udržovány. Na slepou náhodu může věřit snad jen velice naivní člověk.

 Pravděpodobně nejvíce energie se nachází v atomech. Např. při  jaderné reakci malé množství hmoty dokáže vyprodukovat velké množství energie. Jak tedy tedy musí být obrovské množství energie v celé naší planetě a v celém vesmíru? Toto je nad naše chápání. (jako sám Bůh)

 "Na počátku bylo Slovo a to Slovo bylo u Boha a to Slovo byl Bůh."..(Jan 1,1-2)

 Jak úžasný je náš Bůh, který tvořil ze své podstaty a dal všemu řád. Stvoření se nedá vysvětlit, na to náš mozek nemá, neboť na to Bůh nám nedal odpověď. Každý, kdo chce to vysvětlit jinak než stvořením Božím, tak je to jenom hypotéza. A stvořené bytosti se toho odvážily. Myslí si, že jsou chytřejší než Bůh. Ale pro svoji evoluci musí mít daleko větší víru, než lidé věřící  Bohu, přestože stále tvrdí, že jsou ateisté--nevěřící.