Rozhovor vědce z kardinálem

07.09.2018 20:14

   Asi před třemi roky jsem viděl v televizi rozhovor pana kardinála Duky s vědcem panem Grygarem. Diskutovali o evoluci. Musím se přiznat, že jsem byl z této jejich diskuze hodně rozladěn, protože pan Grygar-věřící člověk, obhajoval evoluci a pan kardinál Duka vůbec neobhajoval Boží stvoření. Později jsem se dozvěděl, že katolíci nemají žádný problém  s evolucí, ani Božím stvořením.

  ALE TO PŘECE NEJDE VŮBEC DOHROMADY!!! Buď věřím jednomu, nebo druhému.

  JÁ VĚŘÍM V BOŽÍ STVOŘENÍ V 7 DNECH, JAK JE NAPSÁNO V BOŽÍM SLOVĚ.

  Pokusím se to (neodborně) vysvětlit, proč si to myslím? Aby ve světě mohlo něco fungovat, tak to musí být dokonalé od samého začátku. Např. HODINY. KDYBY TAM JEN MALIČKOST CHYBĚLA, NEBO NEFUNGOVALA, HODINY BY NEŠLY A  STALY BY SE BEZCENNOU VĚCÍ. (Pokud by nebyly zlaté) Nebo třeba SOUSTRUH. Ten aby mohl obrábět, musí mít VŠECHNO NAPROSTO FUNKČNÍ! A co teprve -ŽIVÍ TVOROVÉ.  Např. VČELY, PTÁCI, nebo KORUNA STVOŘENÍ- ČLOVĚK.

 Všechny orgány v těle na sebe navazují a jeden bez druhého nemůže být. Např. KREVNÍ OBĚH. Krev cirkuluje- žílami jde nejprve do plic, kde se okysličí, pak jde do srdce, odkud je aortou vytlačována do celého těla sítí žíl, tepnami a vlásečnicemi. HNED  musí být v těle VŠECHNO FUNKČNÍ, ne až za miliony let. A co teprve játra a ledviny- velké chemické továrny, nebo POHLAVNÍ ORGÁNY. Jaká drobnost stačí a už jsou muž, nebo žena neplodní. Jak by se mohlo narodit dítě, z nefunkčních orgánů, které by se teprve vyvíjely, třeba jen NĚKOLIK ROKŮ, NEBO SNAD MILIONŮ LET? COPAK MŮŽE BÝT ČLOVĚK JEN HŘÍČKOU NÁHODY? 

 Ještě vzpomenu DAKTYLOSKOPICKÉ STOPY. naše OTISKY PRSTŮ jsou jedinečné a neopakovatelné. Není to úžasné? Mně to říká něco o GENIÁLNÍM TVŮRCI! A co teprve 9 ti měsíční pobyt človíčka v matčině bříšku, to je úplný ZÁZRAK!! 

 Jen si představte, jsme prý z ptáků? Ve kterém momentě si nějaký pták řekl, že bude zadržovat v těle vejce a bude z něho SAVEC! Bylo mi řečeno, prý to bylo TISÍCE LET. Ale nezlobte se, to mi ROZUM NEBERE?! Žádné přechodné formy se nikdy nenalezly.

 Podívejme se na přesné složení vzduchu, abychom zde na zemi mohli vůbec žít a dýchat,  nebo přesná vzdálenost a úklon země ke slunci. stečilo by málo a buďto bychom shořeli, nebo zmrzli. VŠECHNO BYLO PŘIPRAVENO OD BOHA PRO LIDI, NEŽ JE BŮH STVOŘIL DOKONALÉ!!

  Nebo se může buňka se svým složitým DNA udělat pouhým třeskem, jak nám to říkají vědci a pak to učitelé učí naše děti ve školách? Teze, které se neustále mění. Chce se mi říci:"Kdo jim vůbec dovolil mást našim dětem hlavu, když evoluci NEMOHOU VŮBEC DOKÁZAT.?"

  EVOLUCI musí přijímat také VÍROU, že je to tak, jak si to namysleli. Ale věřící v Boha mají více důkazů o jsoucnosti Boha, nežli oni o tom, že Bůh neexistuje.

  Živé organismy mají svou DNA, která určuje, že KOČKA bude kočka, PES bude psem a ne koněm, nebo opicí. Je to všechno naprogramováno do nejmenších podrobností, takže o ŽÁDNÉ NÁHODĚ NEMŮŽE BÝT ANI ŘEČI.

  František