Pravda, která je jedině v Bibli.

12.03.2024 14:16

  Samozřejmě, že se jedná o BOŽÍ PRAVDU, ne o lidskou pravdu. Boží pravda je pravda SPASITELNÁ.

      O TAKOVÉ PRAVDĚ CHCI DNES PSÁT.

   Mnozí lidé chtějí poznat pravdu, ale nehledají ji tam, kde se nachází; v Bibli! Ale hledají ji ve světě u různých "studovaných" (hříšných) lidí. Ale tito lidé, kteří neznají Bibli, nemohou tuto BOŽÍ pravdu znát. Neznají ani našeho Spasitele, Ježíše Krista, který je "CESTA, PRAVDA  A ŽIVOT." Jedině On nás může zachránit od věčné smrti, které naši prarodiče, Adam a Eva propadli svoji neposlušností již v ráji. Naše spasení je skrze víru v Ježíše, který nás svoji zástupnou smrtí a naší vírou zachránil od věčné smrti. Takže naše spasení je skrze VÍRU A MILOST BOŽÍ. 

    Takže; když lidé budou činit pokání, opustí hřích a pozvou Pána Ježíše do svého srdce a uvěří v Něho celým svým srdcem, jako ve svého Spasitele a Pána, tak tomu vstoupí Duch Pána Ježíše do srdce a povede ho. To je ten UTĚŠITEL, kterého poslal Otec - DUCH PRAVDY.

    Pán Ježíš řekl:"Neopustím vás sirotků, přijdu k vám. V ten den poznáte, že JÁ JSEM VE SVÉM OTCI, VY VE MNĚ A JÁ VE VÁS." 

    "To, že jste synové, poslal Bůh do vašich srdcí DUCHA SVÉHO SYNA, ducha, volajícího Abba, Otče" (Galackým 4,6). 

    U Římanům 8,9 se píše:"Vy však nejste živi ze své síly, ale z MOCI DUCHA, JESTLIŽE BOŽÍ DUCH VE VÁS PŘEBÝVÁ. KDO NEMÁ DUCHA KRISTOVA, TEN NENÍ JEHO." 

    Každý věřící se musí vrátit k evangeliu Ježíše Krista. Apoštol Pavel o tom píše v evangeliu u Galackým 1,6-10:"Divím se tomu, že tak rychle od toho, který vás povolal v milost Kristovu, uchýlili jste se k jinému evangeliu, kteréž není jiné, ale jsou někteří, ješto vás kormoutí a přvrátiti chtějí evangelium Kristovo. Ale kdybychom pak i my, neb  i anděl s nebe kázal vám mimo to, což jsme vám kázali, prokletý buď. Jakož jsme již pověděli, a ještě znovu pravím, JESTLI BY VÁM KDO CO JINÉHO KÁZAL MIMO TO, CO JSTE PŘIJALI, PROKLETÝ BUĎ. 

    Nebo lidské věci, nebo Boží předkládám? Zdali lidem se zalíbiti hledám? Kdybych se zajisté ještě lidem zaliboval, služebník KRISTŮV BYCH NEBYL." To jsou od Pavla silná slova, ale musí se brát v potaz. 

    Ježíš je tedy JEDINÝ, který nás může spasit. Skutky 4,12:" V nikom jiném není spása - na světě není dáno jiné jméno, v němž bychom mohli být spaseni." To je pro nás důležitá zpráva, která nám dává jistotu, Protože v 1. Kor. 1,30 se píše:"Jen díky němu jste v Kristu Ježíši, který se stal naší moudrostí od Boha, naší spravedlností a vykoupením. To znamená, že bez Ježíše nemůžeme udělat nic dobrého."

    Ti lidé, kteří Boha neznají, nebo nechtějí znát, žijí tak zvaně v těle. Tito lidé se Bohu nemohou líbit. Přebývá - li však ve vás Boží Duch, pak nežijete v těle, ale v Duchu (Řím. 8,8-9).

   Ale lidé, kteří nepřijímají věci Božího Ducha, neboť jsou pro ně bláznovstvím, a nemůžou je pochopit, neboť se jim dá rozumět jen DUCHOVNĚ (1. Kor. 2,14). Potom se do církve dostávají věci, které tam byly dostatečně začleněny

  uctívání ostatků...rok 337,

  růženec...rok 366,

  mše...rok 394,

  věčná muka...rok 590,

  odpustky...rok 799,

  uctívání Marie...rok 850,

  zpověď... 1198,

  zákaz Bible...1299,

  křest nemluvňat...1311,

  tradice povýšená nad Písmo,

  očistec...rok 1563,

  ospravedlnění vírou a skutky...rok 1563,

  papežská neomylnost...rok 1870,

  papež coby neomylný vládce...1929,

  nanebevzetí Panny Marie... 1951,

  Marie jako prostřednice.

    Toto vše se dozvíte v círvi katolické, ale takové učení je v naprostém rozporu s učením biblickým! 

    Když Konstantin sloučil pohanství s křesťanstvím, otevřel tím dveře falešným doktrinám, které se postupně (jak jsem napsal výše) začlenily do církevního systému. Kdo studuje Bibli, ten ví, že je to proti Boží vůli. Čistota Ježíšova evangelia se úplně ztratila a takové *učení* nemá nic společného s učením našeho Spasitele, Ježíše Krista. 

    Ale takové učení nemůže poznat ten, kdo Bibli nestuduje, proto ji CK v roce 1299 zakázala! Je to v rozporu s tím, co se píše ve Zjevení 1 1-3. Zde se píše: Zjevení Ježíše Krista, kteréž dal jemu Bůh, aby ukázal služebníkům svým, které věci by se měly díti brzo, on pak zjevil, poslav je skrze anděla svého, služebníku svému Janovi, kterýž osvědčil slovo Boží a svědectví Jezukristovo, a cožkoli viděl. BLAHOSLAVENÝ,KDO ČTE, I TI, KTEŘÍŠ SLYŠÍ SLOVA PROROCTVÍ TOHOTO A OSTŘÍHAJÍ TOHO, COŽ NAPSÁNO JEST V NĚM; NEBO ČAS BLÍZKO JEST!

    Zde se JASNĚ PÍŠE, co máme jako služebníci Ježíšovi dělat. Již o těchto verších ze Zjevení nelze pochybovat, že CK udělala velikou chybu, že ZATAJILA BOŽÍ PRAVDU božímu lidu! A tato lež se skoro jako tenkrát, hlásá dodnes.

    Ti, kteří boží slovo studují, vědí, kdo je tomu nepravému hlásání evangelia vinen. Je ODPŮRCE VŠEHO DOBRA. Svedl Adama a Evu a svádí lidi stále, aby nebyli spaseni. A daří se mu to. On dokonce ještě V NEBI svedl třetinu andělů! Bůh ho vyhnal z nebe na Zemi, ale přitom VAROVAL ADAMA I EVU, co se jim stane, když neposlechnou, co jim Bůh řekl o stromu uprostřed zahrady. 

"A vyvedl Hospodin Bůh ze země všeliký strom na pohledění libý, a ovoce k jídlu chutné; též strom ŽIVOTA UPROSTŘED RÁJE, I STROM VĚDĚNÍ DOBRÉHO A ZLÉHO." (1. Moj. 2,9). O tomto stromu jim řekl aby z něho nejedli, neboť by zemřeli. Ale satan Evu svedl a ona jedla a dala i Adamovi a on též jedl. Pojednává o tom, co se stalo celá 1. Moj. 3.kapitola. 

    Ale Bůh LÁSKA JEST, tak dal svého jednorozeného Syna, aby nás Ježíš svoji smrtí zachránil od VĚČNÉ SMRTI. 

    "Právě tak se Kristus JEDNOU OBĚTOVAL, tak Jeho oběť byla DOKONALÁ A ŽÁDNÉ JINÉ oběti již není potřeba." Tak proč nějaký vymyšlený očistec? 

    Jako v Adamovi všichni umírají, tak v Kristu všichni ožijí. Každý však ve svém pořadí: "Kristus jako první, při jeho příchodu pak ti, kdo jsou v Kristu." (1.Kor. 15,22-23). A toto svědectví je toto:"Bůh nám dal věčný život a ten život je v jeho Synu. Kdo má Syna Božího, ten má život, kdo nemá Syna Božího, nemá život." (1. list Janův 5,11-12).  

    U Matouše ve 23. kap. se píše, že se nikdo nemá povyšovat nad druhého. Jsme přece bratři a méme jediného nebeského Otce. Ale papeže CK nazývá dokonce *svatým Otcem*. A máme dokonce jen JEDINÉHO VŮDCE - JEŽÍŠE KRISTA. (Jeho Ducha svatého.) 

   Celá 23. kapitola Matouše je varující pro ty, kteří si myslí, že jsou nadlidé!  Dokonce papež Bonifác VIII. ve své bule Unam Sanctam prohlásil:

 "Římský pontifex soudí všechny lidi, ale nikým není souzen. Vyhlašujeme, prosazujeme, definujeme a vyslovujeme: Pro úplně každé stvoření je ke spáse nezbytné podřídit se římskému pontifexu... co bylo řečeno o Kristu, "všechno jsi podrobil pod jeho nohy" , lze rovněž vztáhnout i na mě...mám autoritu Krále králů. Já jsem vše a nad vším, takže Bůh a já, náměstek Boží tvoříme jednotu a já mohu činit vše, co múže činit Bůh. ZA KOHO JINÉHO MNĚ MÚŽETE POVAŽOVAT NEŽ ZA BOHA? 

    Toto je ale veliké kacířství, že se člověk hříšný odvážil považovat za Boha! Vymýšlí si věci a dávají je do svého učení a myslí si, že Bůh se před tímto učením skloní a přijme je za své. ŽÁDNÁ CÍRKEV JAKO CELEK NEBUDE SPASENA, ale jen její jednotlivci, kteří přijali Krista, jako svého Spasitele a Vykupitele a Jeho učení! 

   Ale kdokoli mě vyzná před lidmi, toho i já vyznám před Otcem svým v nebesích, ale kdo by mě zapřel před lidmi, toho i já zapřu před Otcem v nebesích. (Mat. 10,32-33). 

    Dále se u Mat. 7,13-14 píše:" Vcházejte těsnou branou. Prostorná brána a široká cesta vede do záhuby a kdekdo po ní kráčí. Těsná brána a úzká cesta však vede k životu a málokdo ji nachází. 

    Přijde doba, (a nebude to dlouho trvat) že kvůli pravému učení Ježíše Krista, bude jeho lid pronásledován jako ve středověku, a bude nenáviděn. Ale kdo vyvytrvá až do konce, BUDE ZACHRÁNĚN! (Mat. 10,22).

    Ty jsi ale svou tvrdostí a nekajícím srdcem proti sobě hromadíš hněv, který se zjeví v den hněvu a BOŽÍHO SPRAVEDLIVÉHO SOUDU. On odplatí každému podle jeho skutků - těm, kdo vytrvale konají dobro a hledají slávu, čest a nesmrtelnost, věčným životem; těm, kdo ve svém sobectví odmítají pravdu a řídí se nepravostí , však odplatí zuřivým hněvem.(Řím. 2,5-7). 

   Věřící lidé se nemají jen spoléhat na slova z kazatelny, ale mají je studovat jako lidé z Berie. Když u nich Pavel kázal, tak přijali jeho slovo se vší chtivostí, ale každý den zkoumali Písma, zda je to všechno opravdu tak. (Sk. 17,11). A taky se  nemáme spoléhat JENOM NA LÁSKU, ALE I NA BOŽÍ VAROVÁNÍ, A JEHO SPRAVEDLNOST.

     Ve Zjevení 6 12-17 se stalo něco, co by mělo každého křesťana přesvědčit, že Bůh co jednou řekl, tak i učiní. Při šesté pečeti bylo zemětřesení, černé slunce, měsíc jako krev, padání hvězd. A králové země, i knížata, i bohatí, a úředníci, a mocní, i každý služebník, i všeliký svobodný, skryli se v jeskyních a skalách. A řekli horám a skalám:padněte na nás a skryjte nás před tváří toho, jenž sedí na trůnu, a před hněvem Beránka. Neboť přišel den velikého hněvu jeho. A KDO BUDE MOCI OBSTÁT?

    Každý z lidí se bude MUSET ROZHODNOUT, koho bude poslouchat; buď Boha a jeho záchranu, nebo člověka, který nekáže čistou pravdu, na které ZÁLEŽÍ.

    Lidé věřící, kteří Boha milují, tak studují Jeho Slovo, tak dokážou skrze Ducha svatého, který v nás přebývá, rozeznat PRAVDU OD LŽI, I POLOPRAVDY, KTEROU ŘEKL SATAN ADAMOVI A EVĚ V RÁJI. 

    Pokud je ještě čas, tak hledejte pravdu Boží a varujte se *pravdy lidské*.

Ještě zde napíši svoji báseň, která se k tomuto tématu hodí.

  Bolest už od věků je zlá,

ta k nám již v ráji přišla,

to když Eva přes zákaz,

si k zakázanému stromu vyšla.

 

Z povzdálí si ho jenom prohlédla,

když v tom na něm krásného hada zahlédla.

Tu promluvil na ni had hlasem lidským,

"Což i já nejsem tobě blízkým?"

 

To chcete jenom Boha poslouchat?

Vždyť já vás mám oba taky hodně rád.

"Pojď sem ke mně, ať to zvíš,

záhy se o tom sama přesvědčíš".

 

Evě se ta slova líbila, hned po

 ovoci mlsně skočila. I Adamovi

dala okusit, přesto že nechtěl

proti Bohu jít.

 

Jen si vezmi, lákala ho pak,

též jsem jedla a umřela jsem snad?

Adam pak zjistil podivnou to věc,

jsou nazí, tak listí spletli sobě,

a vyhnáni z ráje , pak litovali

toho v každé další době.

 

Co tedy říci o té naposlušnosti té odvěké,

která se vine od narození až po smrt s člověkem?

Že satanova láska není jako ta Boží,

satan nás jen naláká a pak ničí, souží, boří.

 

Bůh však řekl:"DOST"! A dal

nám svého Syna, aby navždy

smazána byla naše velká vina.

Teď po nás chce jen to, co chtěl

již v ráji,abych Jeho, i svého 

bližního věrně milovali.

  František Ch.

 

 

 

 

 

 

     

    

   

  

  ..