Nový začátek s Bohem a Kristem.

10.02.2024 10:21

  Chci dopsat tuto knihu, kterou jsem psal, ale nedopsal a to zdůvodu, že se mně všechny články ztratily. Byly to články pod názvem *Studium*. 

     Po delší době mi je manžel moji vnučky zase našel, takže chci tuto knihu dopsat.

    PŘÍPRAVA BOŽÍHO NÁRODA NA NADCHÁZEJÍCÍ KONFLIKT - JISTOTA A SPASENÍ V KAŽDÉM OKAMŽIKU RŮSTU V KRISTU.

    Toto je poslední přednáška v této sérii přednášek.

     Já věřím, že Boží národ by měl mít jitotu spasení. Věřím, že každý znovuzrozený křesťan by měl mít tuto jistotu spasení, protože naše spasení není založeno na nás samých a na našich zásluhách, nýbrž na Kristu a KRISTOVÝCH ZÁSLUHÁCH. Naše spasení má pevné základy. 

    O tom bych chtěl mluvit v této přednášce. 

    Vraťme se na počátek. Když Bůh stvořil člověka, dal mu ducha a tělo. Když se spojil duch a tělo, vznikla živá duše. Člověk byl dokonalý duchovně i tělesně. I jeho duševno neboli vědomá mysl byla dokonalá.

    Lidský duch byl ve spojení s Bohem Jeho vědomá mysl byla čistá a neposkvrněná pod vedením ducha. Tělo bylo zcela dokonalé a řízené vědomou myslí.

    Uvědomte si, že tothoto dokonalého člověka přemohl satan. To bylo důsledkem rozhodnutí člověka. Ne kvůli tomu, že by měl člověk nějaký nedostatek.

    člověk se svobodnou vůlí rozhodl, že se oddělí od Boha, ale je důležité, abychom věděli, že satan přemohl tohoto dokonalého člověka. Avšak když padl do hříchu, člověk již nebyl dokonalý. Jeho přirozenost padla.

    Co to znamená? Jeho duch se oddělil od Boha, jeho mysl se stala sobeckou a začali ji řídit tělesné touhy, protože se tělo dostalo do stavu sebeochrany a sebeobrany a důsledkem toho jsou tělesné touhy.Proto se říká tělesná mysl, protože mysl je podřízena telesným touhám. Bůh nemohl pomoci takovému člověku aby se spasil, a aby to spasení bylo spravedlivé a reálné, ledaže by se Boží Syn vtělil. Takže spasení je nemožná situace bez Kristova vtělení.

  Proč? 

   Člověk od pádu do hříchu v padlém těle s padlou myslí dokonce i když se s ním Bůh znovu spojí, což se stalo skrze víru, tak všechno přesto člověk nemůže přemoci satana a vždy klást Boží vůli na první místo i do smrti, pokud tento člověk není pod Boží ochranou a Boží milostí. 

    Člověk v padlé přirozenosti, v tomto těle, které máme my, pokud je pod mocí satana, i přesto je ve spojení s Bohem, nedokáže satanovi odolat. Důraz je na dokonalosti a proč? 

    Protože jeho padlá mysl nedokáže odolat tělu, ani satanovi, když je člověk zcela vydán pokušení.  A právě proto Bůh nikomu nemohl dát spasení dřív, než Kristus přišel, jedině skrze zaslíbení. 

    Jinak by to nebylo spravedlivé. Proč? 

    Protože žádný člověk před Kristem v realitě nebyl silnější než satan a žádný člověk nemohl mít dokonalou poslušnost, která je potřebná pro nebe. 

   Bylo pár příkladů lidí ve starém zákoně, kteří byli předobrazem toho, co Kristus jednoho dne udělá, ale oni byli pod Boží ochranou a nezvítězili reálně nad satanem. Jejich životy nebyly dokonalé v té míře, aby mohli být lidé spaseni na základě svého života. Ne, ani to nebylo dostačující, protože by satan vznášel námitky. Za prvé ty životy nebyly zcela dokonalé od narození do smrti a ty životy by také nedokázaly odolat satanovi, kdyby Bůh dovolil, aby je satan pokoušel, jak se mu zlíbí bez Boží ochrany. Z toho důvodu Bůh nemohl dát spasení ve starém zákoně, ale bylo na ůrovni zaslíbení. 

   Proč? Protože toho nemohl nikdo dosáhnout, a proto to bylo zaslíbení. A co bylo zaslíbeno? 

   Že jednoho dne přijde semeno z ženy, tedy člověk. A to bude vlastě Syn Boží, který se vtělí a udělá to, co člověk nemůže. Zvítězí nad satanem a opravdu Syn Boží před asi 2000 lety zaujal pozici člověka. Pozici hříšníka.

    Jakým způsobem? Měl padlé tělo. To je padlé, hříšné lidské tělo. Nazývejte to jak chcete.

    A na kříži byl i v duchu i v mysli oddělený od Boha. To byla skutečně pozice hříšníka. Kromě toho Bůh od Syna odňal veškerou vnější ochranu a Syn se ocitl zcela pod satanovou vládou na kříži Golgoty.

    To byla ta chvíle temnoty. Syn Boží tomu všemu odolal a zůstal věrný Bohu do smrti. Tím způsobem přemohl satana, což nikdo jiný nedokáže.

   Pokračování.