Nový začátek s Bohem a Kristem 1. pokračování.

11.02.2024 09:13

  Pán Ježíš v okolnostech satanova království ho porazil. To nikdo před Kristem nedokázal.A proto Bůh Krista vzkřísil a oslavil a dal mu moc, aby byl všemohoucí, všudypřítomný a vševědoucí atd. 

A proč? Protože je teď potřeba, aby Syn Boží svůj život, ten život, který zvítězil nad satanem a nad hříchem, aby ho mohl předávat těm, kteří v Něho věří. To semeno, neboli ten Kristův život, který se dává věrným, to je v podstatě Kristův duch. Kristův duch, který byl v padlém těle na Zemi před asi 2000 lety a zvítězil nad hříchem a satanem. Takže Bůh je opravdu spravedlivý, když zachraňuje hříšníky. 

    Proč? Protože jim SKRZE VÍRU DÁVÁ DOKONALÝ KRISTŮV ŽIVOT.  

    V tom životě je vítězství nad hříchem a satanem které se dává skrze víru. Takže žádný člověk nikdy nemohl dokonale zvítězit nad hříchem a satanem. A proto nikdo nemohl být spasený před Kristem. A nyní to udělal a našel způsob, jak nám dát ten dokonalý život.

    Jak tedy? SKRZE VÍRU! A to je čin svobodné vůle. Takže Bůh je opravdu spravedlivý, když zachraňuje hříšníky. Jak se ten život dává? Dává se skrze proces znovuzrození. Tak to nazýváme. Tak je to nazváno v Bibli. 

    Co je znovuzrození? To je, když Kristův duch přijde do našeho hříšného těla. Když se sjednotí z našim duchem, který se nachází v našem padlém těle. Takže Bůh dal Kristu sílu neboli Svatého ducha, aby se Kristus mohl s námi sjednotit a potom nám Kristus skrze Svatého ducha neboli Božího ducha mohl dát svého ducha.

    Jeho duch přišel do našeho padlého těla. To stačí k tomu, abychom měli VĚČNÝ ŽIVOT.To je znovuzrození. Takže v tom životě, který jsme dostali je obsaženo vše, co je potřebné pro věčnost. Láska, dobrota i spravedlnost, ale také odmítání hříchu a satana do smrti. Takže i když jsme v padlém těle, my máme věčný život.

   Proč? Protože Syn Boží byl v padlém těle, zvítězil nad hříchem a satanem a teď nám dává ten život.

    Uvědomte si, co Bůh udělal. Že živá bytost v padlém těle s padlou přirozeností může přemoci hřích i satana. To byla bezvýchodná situace. Proto věřím, že se satan ze začátku radoval, když člověk padl, protože si myslel, že se už nikdo nikdy nebude moci vrátit k Bohu. Avšak nepočítal s jednou věcí, že se Syn Boží stane člověkem. Syn Boží udělal to, co člověk by nikdy nedokázal. To pro nás z lásky udělal Boží Syn.

  U Židů 10,14 se píše:"Tak JEDINOU obětí navždy přivedl k dokonalosti ty, které posvěcuje." 

    Skrze smrt na kříži, skrze smrt hříchu On zvítězil nad hříchem i satanem. A TO STAČÍ PRO NÁŠ VĚČNÝ ŽIVOT. Když nám KRISTUS DÁ TEN SVŮJ UKŘIŽOVANÝ ŽIVOT, KTERÝ PŘED 2000 LETY V PADLÉM TĚLE PŘEMOHL HŘÍCH I SATANA, MY MÁME VĚČNÝ ŽIVOT! Máme to, co měl Kristus a dostáváme to SKRZE VÍRU, NE SKRZE ZÁSLUHY. Proto tehdy Kristus odejmul satanovi království, ne dřív, neboť před tím satana nikdo nepřemohl. A proto my nyní s Kristovým životem v nás žijeme v Božím, ne v satanovém království. V Božím DUCHOVNÍM království.

    Satan nám sice může uškodit tělesně, nikoliv DUCHOVNĚ, DOKUD SE DRŽÍME KRISTA! 

   Jak jsem již řekl; spasení je DAR SKRZE VÍRU. Píše se to u Efezských 2,8-9:"MILOSTÍ jste spaseni skrze VÍRU. SPASENÍ NENÍ Z VÁS, JE TO BOŽÍ DAR; NENÍ Z VAŠICH SKUTKŮ, TAKŽE SE NIKDO NEMŮŽE CHLUBIT." 

    Ale někdo se možná zeptá: Proč v životě věrných není vidět Kristův život v plnosti? Je to správná otázka. 

    Co je vlastně život? Uvědomte si, že život není nějaká statická věc, nýbrž velmi dynamická. Život se žije a roste se v něm.Život například znamená proces od narození jako miminka až do dospělosti osoby. Nejenom fyzicky, ale i duchovně. Co to znamená, když to přeneseme na naše spasení. Ti, kdo jsou miminka při narození, je stejný život, který to miminko má, i když vyroste. Takže život není statická věc, nýbrž velmi dynamická.

    Co to znamená, když to přeneseme na naše spasení. Ti, kdo jsou miminka v Kristu, (to jsou ti, kdo mají Kristův život skrze znovuzrození), i když ještě nedorostli v Kristu (nemají Kristův charakter, Jejich život se ještě neprojevil v plnosti), pro ně je dostačující, že mají Kristův život, aby byli spaseni. Rozumíte?    Takže i miminko může (bude) spasené. Miminko v Kristu. Teď si to zkusíme říci trochu jiným jazykem z přírody. 

    Tedy co je život? Je to  proces od semene k plodu. Stejný život, který je v plodu, je také v semeni a naopak. Teď si to dáme do souvislosti s našim spasením. 

    Ti, kteří mají semeno, to je Kristův život skrze znovuzrození, i když mají zralý plod, tedy i když nemají Kristův charakter, stačí když mají semeno, aby byli spaseni, to je ten KRISTŮV ŽIVOT, protože to semeno má v sobě vše, co je potřebné pro plod. 

   Pokračování.