Modlitba

26.07.2023 17:34

  S ODVOLÁNÍM NA ZASLÍBENÍ O KAŽDODENNÍ NOVÉ NAPLNĚNÍ DUCHEM SVATÝM.

   Otče v nebesích, přicházíme k Tobě ve jménu Ježíše Krista, našeho Spasitele a Vykupitele. Ty říkáš:"Dej mi srdce své"(Př. 23,26) 

    To chceme udělat teď, že se Ti dnes znovu odvzdáme a to se vším, co jsme a co máme.Děkujeme Ti, že jsi tuto modlitbu již podle své vůle vyslyšel, protože Tvé slovo říká, že pokud se modlíme v souladu s Tvou vůlí, potom víme,že to, za co jsme se modlili, UŽ MÁME! A kromě toho říkáš, že NIKOHO, kdo k Tobě přijde, nevyženeš ven.(Jan 6,37) 

   Ježíš řekl:" Jestliže tedy vy, ač jste zlí, umíte svým dětem dávat dobré dary, čímž spíše Otec z nebe dá Ducha svatého těm, kteří ho prosí." (Luk. 11,13)

    Dále říkáš:"Že dáš Ducha svatého těm, kdo v Tebe věří, ( Jan 7,38-39) kdo Tě poslouchají, kdo se Tebou nechávají neustále naplňovat a kdo chodí v Duchu." To je naše přání. Prosíme Tě, splň to vše v nás. Z toho důvodu Tě všichni prosíme z celého srdce, abys ná všechny dnes naplnil Duchem svatým. Protože je tato prosba v souladu s Tvoji vůlí, děkujeme Ti, že jsi nám nyní dal Ducha svatého. (1.Jan 5,15) 

    Přijmi náš dík za to, že jsme současně přijali Tvou lásku, neboť Tvé slovo říká:" BOŽÍ LÁSKA JE VYLITA V NAŠICH SRDCÍCH SKRZE DUCHA SVATÉHO, KTERÝ NÁM BYL DAROVÁN." (Řím. 5,5; Ef. 3,17) 

    A tak chceme spolu s žalmistou říci:" Z vnitřnosti srdce milujeme Tebe, Hospodine, sílo naše. Jsi naše skála, tvrz, naše záchrana."(Žalm 18,2-3) Děkujeme Ti, že můžeme Tvou láskou milovat i své bližní, neboť bez Tvé pomoci bychom to nikdy ani nedosáhli.

    Děkujeme Ti, že skrze Ducha svatého v nás byla zlomena moc hříchu, proto budeme žít, když nebudeme podléhat tělesným sklonům. (Řím. 8,13; Gal. 5,16) Prosíme Tě, zachraň nás a ochraňuj nás dnes před hříchem, před světskými radovánky, které by nás odváděly od Tebe. Ochraňuj nás před pokušeními, vytrhni nás z nich, když to bude nutné, a zachraň nás před naší starou zkaženou povahou."A déj nám, prosíme Tě, abychom byli Tvými svědky pro druhé naše bratry i sestry, všude tam, kde se budeme nacházet" (Sk.1,8) 

    Tobě, jedinému Bohu buď vzdávána čest, sláva a chvála za vyslyšení našich motliteb.

    Tvoji pokorní služebníci.