Klíč k životu

17.05.2022 22:44

  Život bez Boha je prázdný, i když má třeba krásný obal. Dáš-li Krista na první místo, snáz určíš další pořadí. Sebemenší věc, kterou děláme, pro Boha má velkou cenu. Lidé si budou pamatovat, že se s vámi dobře povídá, když je budete především poslouchat. I malé hříchy mohou mít nedozírné následky. 

    Bližní nám byli dány k tomu, abychom na nich dokázali, jak milujeme Boha. Bůh je ten, který o tobě všechno ví, ale přesto zůstane tvým přítelem. Srdce je místo, které nejlépe vyplní jedině Bůh. 

    Ježíš je klíčem, který otevírá dveře z vězení hříchu. Potomci královských rodin jsou pyšní na to, kým jsou. Jen nám to nedochází. I dobrou věc může člověk dělat ze špatných důvodů. Chceš vidět správný směr cesty? Rozsviť si ve svém srdci. 

    Žij tak, jak se líbí Bohu, ne lidem. Mění se časy, mění se lidé, ale jasnost Božího poselství zůstává stejná. O radě přítele je třeba přemýšlet. Nevymýšlej návod pro život, už je dávno napsaný. 

    Co nabízí Ježíš má záruku na věčnost. Stav duše se pozná podle toho, co ji uspokojí. Smetí nezmizí tím, že ho něčím zakryješ. Jedině Bůh tě může očistit, když ho budeš o to prosit z celého srdce. 

    Bůh s vámi!

   František