KDY TO BUDE-KDO TO BUDE

30.01.2015 07:47

 II. SKUTEČNOST

1)  ŽENA:           už bylo řečeno, že v prorocké symbolické řeči žena zpravidla představuje církev. To potom znamená, že ženy budou v tomto případě logicky představovat církve....Jinak by tato symbolika ztrácela smysl a logiku.

 Že jich je sedm a proč, o tom už byla řeč.Nemůže to potom znamenat nic jiného, než všechny církve, nebo téměř všechny, se podobného "koketování", které je popsáno v první kapitole, účastní. Nebo se na něm aspoň občas podílí, i když oficiálně takový status nemají, nebo ho nepřiznávají. Taková je skutečnost, ať proklamuje kdo chce, co chce. Praktické konání v té, či oné oblasti, je totiž výmluvnější, než jakékoliv verbální konstrukce, či vytáčky. Kdyby tomu bylo jinak, potom by prorocké slovo klamalo. To myslím, ani ten nejodpadlejší křesťan nebude ochoten potvrdit. Pak by zcela ztratil tvář a jde přece o to tvář si zachovat a aspoň "udělat dojem", když nic jiného....To ale zakladatel křesťanství-Ježíš- zásadně odmítal. Takové lidi nazýval  "pokrytci". Milí čtenáři, jen se pozorně rozhlédněte po svém křesťanském okolí. Budete-li mít dostatek vnitřní odvahy, jistě dáte tomu kritickému pohledu ne celý problém za pravdu Ježíš dokonce důrazně takové pokrytce varoval, aby si nemysleli, že mohou utéct před hněvem Boha, kterého svým jednáním dráždí a uráží.

 2)  Muž:               Tyto vrtkavé a nestabilní ženy-církve- se snaží zaštítit se Ježíšem, zakladatelem křesťanství. K němu semnoho lidí hlásí a přivlastnili si jeho jméno. Žel, že jenom jméno. Jeho vůli, jeho odkaz a zásady jsou kompromitovány (zlehčovány) Směšováním se s nebiblickými způsoby dogmatiky a uctívání. (Později bude o tom samostatné pojednání)

 To velmi poškozuje jeho jméno, takže když mnozí vidí, jak ti, kdo se zaštiťují nedělají to, co ON si přeje, a jaký odkaz zanechal, raději nechtějí mít s křesťanstvím nic společného. Důsledkem toho je nevěra a zatvrzelost, což je opakem toho, co si  Ježíš a Bůh Otec přáli. Přáli si, aby ztracený člověk, kterého "zformovali" a jemuž vdechli život, byl zase přiveden zpět do společenství se svým Otcem. Tento úkol splnil Ježíš za nevídanou cenu. Uvědomíme-li si, že nedotknutelný Bůh se snížil a stal se člověkem, (Jžíš byl skutečným a nedotknutelným Bohem než se stal člověkem.) potom pochopíme, že takové "kupčení" jeho následovníků a nebiblickými  a téměř pohanskými způsoby života a učením, mu bude působit velkou bolest. Je to také neslýchané pohrdání jim samým a jeho zásluhami o naše blaho a štěstí. Sám Búh Otec řekl: Žádný jiný ,ani žádné jiné jméno nemůže přinést člověka zpět (Sk. 4,17), an i Ježíšova matka, Marie, jak učí někteří, nemůže zastupovat člověka před Bohem. To potvrzuje apoštol Jan, který znal ty nejtajnější budoucí události,z nichž některé nám zaznamenal např. u Jana 5,22. I ap. Pavel, poznal Ježíšovu cenu. Čtěme Sk. 17,31. Všichni kdo se podobných věcí a skutků, jenž jsou popsány a bodu 1 a 2 byť jen zúčastňují, budou muset vydávat počet v den soudu tomu, kterého k tomu Otec určil, ale jehož si nevážili a kterého svými postoji a činy kompromitovali. Platí to pro všechny bez rozdílu, pokud svých činů nebudou litovat a neodčiní je patřičným pokáním, Ani ty nejvyšší funkce a úřady jim nemohou pomoci. Uvědomují si to?? Je ještě čas. Jak dlouho bude ale trvat -nevíme. Může se stát, že zítřek pro někoho již nebude, co potom? Nemáš-li záležitosti s oním mužem, kterého k tomu Bůh vyvolil, v pořádku, co pak uděláš? Dělat se dá jenom "dokud dnes se jmenuje"....Žid.3,13.15

Pokračování příště