Ze skutků zákona nebude nikdo zachráněn

25.12.2023 08:04

    CO KDYŽ UČINÍME HŘÍCH, KDYŽ JSME ZNOVUZROZENI? 

   Chci dopsat tu knihu, kterou jsem nemohl dopsat, protože pro mě z neznámého důvodu byla vymazána. A nejen to, ale bylo vymazáno vše, pod názvem*studium*. Takže jsem přišel asi o 350 článků!!

Pokud znovuzrozený křesťan učiní vědomý a úmyslný hřích nebo činí nějaký hřích nepřetržitě, to znamená, že se více , či méně distancoval od živého vztahu s Bohem a Kristem. Jeho víra buď oslabila anebo možná byla ztracena kvůli touze po nazávislosti na Bohu a touze uspokojovat sebe, což je terén, na kterém byl Adam. 

    On musí činit pokání, a to znamená, že musí přiznat hříchy a odmítnout je v tom smyslu, že se jich zřekne, naučí se lekci a obnoví důvěru v Boha a Krista a bude pokračovat v životě blízkého společenství s Nimi. Setrvání v hříchu ztěžuje jejich přiznání a zavržení. Stejně tak brání růstu ve víře a v osobním blízkém vztahu s Bohem a Kristem, který má vést nejen k oslavování Boha skrze nás, ale také k naší obnově a očištění od starých hříchů a důsledků hříchu.

    Znovuzrození anebo vlastnictví Kristava života neznamená, že člověk již nemůže hřešit, nebo ztratit spasení. Satanovi, padlým andělům a Adamovi, kteří si svobodnou vůlí vybrali hřích, se přesně to stalo, i když byli stvořeni dokonalí.

    "To si nevážíš jeho štědré laskavosti, shovívavosti a trpělivosti? Nechápeš, že tě Boží dobrota vede k pokání? Ty si ale svou tvrdostí a nekajícím srdcem proti sobě hromadíš hněv, který se zjeví v den hněvu a Božího spravedlivého soudu" (Římanům 2,4-5). 

    Přestože jsme znovuzrozeni, bez přiznání a odmítnutí každého a vědomého  a úmyslného hříchu, ze kterého budeme usvědčeni skrze život, je naše víra a jakákoliv náboženská praxe falešná a k ničemu. Dříve, nebo později bude odhalena.

    "Když jsme tedy odklopeni takovým zástupem svědků, odhoďme i my, takovou přítěž i hřích, který nás tak snadno svazuje, a vytrvale pokračujme v běhu, ležícím před námi. Nespouštějme oči s Ježíše, původce a završitele naší víry..." (Židům12,1-2) 

    Kristus od nás nevyžaduje to, co by nám už nedaroval skrze znovuzrození abychom mohli přiznat a odmítnout každý vědomý a úmyslný hřích. Kristu musíme odevzdat naše konkrétní hříchy a sklony ke hříchu skrze vyznání a odmítnutí a on učiní zázrak - osvobodí nás od hříchu a náklonosti a budeme mít pokoj a požehnání. On je skutečným Spasitelem, kterému musíme důvěřovat, aniž bychom se ve své moci snažili osvobodit od hříchu. Kristus nám skrze dar Jeho života umožnil vzdát se sebe, aby ON mohl žít skrze nás, a to je evangelium.

NAPLNĚNÍ ZÁKONA SKRZE KRISTA.

    Člověk ve své síle NEMŮŽE BÝT POSLUŠNÝ Božímu zákonu, pokud nezemře sobě, aby Kristus mohl žít skrze něj. Jinak když jsme nezávislí na Bohu, a kdy si myslíme, že mu sloužíme, klameme sami sebe, protože ve skutečnosti jsme my bohem a pánem ve svém životě. Toto je velký omyl mnoha křesťanů. To se nazývá legalismus (zákonictví), kdy se snažíme být dobří sami, bez Krista. To není nic jiného, než prokletí, kdy je odmítnut dar milosti, který znamená, že pouze KRISTUS DOKÁŽE SKRZE VÁS VYKONÁVAT BOŽÍ VŮLI, ALE NE VY SAMI.

    "Neodmítám tu Boží milost. Spočívá -li totiž spravedlnost v plnění Zákona, potom KRISTUS ZEMŘEL ZBYTEČNĚ." (Galackým 2,21). 

    "Všichni, kdo spléhají na skutky Zákona, jsou ale pod prokletím, neboť je psáno: Proklet buď každý, kdo NEPLNÍ A NEDODRŽUJE VŠE, CO JE NAPSÁNO V KNIZE ZÁKONA. Že Zákon před Bohem nikoho neospravedlní, je zřejmé z toho, že spravedlivý BUDE ŽÍT Z VÍRY" (Galackým 3,10-11). 

    "Zbavili jste se Krista, vy všichni, kdo se ospravedlňujete Zákonem; odpadli jste OD MILOSTI" (Galackým 5,4). 

    Člověk skrze skutky Zákona vlastně Bohu nabízí svoji NEDOKONALOU FORMÁLNÍ POSLUŠNOST, která není přijatelná pro život v Božím království. Člověk skrze skutky Zákona (skrze svoji nedokonalou poslušnost) , vědomě, nebo nevědomě , popírá Krista jako Spasitele, protože v podstatě nepotřebuje Krista, aby sloužil Bohu, nýbrž on údajně dokáže sloužit Bohu tím, že dodržuje Zákon.

    Ale kdo z lidí dodržuje Zákon? Nevím o nikom! Vždyť i v Bibli se píše, že skrze zákon nebude nikdo ospravedlněn. Aby to KAŽDÝ POCHOPIL, tak stačí, když si přečte verše u Galackých. tam je to krásně a jasně vysvětleno, jak jsme spaseni. 

    My, věřící musíme věřit JENOM KRISTU a Jeho evangeliu. Proto když studujeme biblické učení, tak nebudeme svedeni satanem učením, které není posvěceno Ježíšem. 

    Je zvláštní, že o CASD se říká, že jsou lidé Bible. Ale je to pravda?