7 důvodů, proč věřit v Boha- 1. pokračování

31.05.2022 07:49

  DRUHÝ DŮVOD:

    Vynalézavost a přizpůsobivost života je projevena vševládnoucí nejvyšší inteligencí. Nikdo nikdy nevyzkoumal, co život vlastně je. Nemá váhu ani rozměr, ale má velkou sílu, protože rostoucí kořen rozlomí tvrdý kámen. Život si podmanil vodu, zemi vzduch, ovládl prvky a přinutil je, aby se rozkládaly a tvořily sloučeniny. Život je jako sochař, dává tvar všem živoucím věcem, a jako malíř vykresluje každý list a barví každý květ. Život je znamenitý chemik, který dává chuť ovoci a koření, růže naplňuje kouzelnou vůní, vodu a kysličník uhličitý mění v cukr a přitom uvolňuje kyslík, který potřebují živočichové k dýchání.Podívejte se na téměř neviditelnou kapénku protoplazmy, průhledné a rosolu podobné, jež je schopna se pohybovat, berouc k tomu sílu ze slunce. Tato jediná buňka, tato průhedná kapénka, chová v sobě zárodek života a má schopnost rozdávat tento život každému živoucímu tvoru, malému, či velkému. Příroda nestvořila život, neboť žárem vyžehnuté skály a slané moře nemohly dát potřebné předpoklady. A kdo jej sem tedy přinesl?

TŘETÍ DŮVOD:

    Moudrost zvířat jasně mluví o dobrotě Tvůrce, který vložil pud do jinak bezmocných tvorů. Mladý losos tráví léta v moři, načeš se vrací do rodné řeky a táhne proti proudu při té straně řeky,na které se do ní vlévá říčka nebo potok, v němž se narodil. Co jej vede tak přesně zpět do rodiště? Přeneseme- li jej do jiné říčky, okamžitě ví, že není ve správné vodě, razí si cestu zpátky do hlavní řeky a potom zase vzhůru na místo svého určení. Ještě obtížnější je rozřešení úhoří záhady. Tito podivní tvorové se stěhují v době dospělosti ze všech řek a rybníků na celém světě do moře a spěchají do nesmírných hlubin do Bermud, což znamená, že ůhoři z Evropy musejí uplavat mořem mnoho tisíc kilometrů. Tam se páří a umírají. Maličcí úhoříci, kteří zřejmě nemohou vědět nic, než že jsou v nesmírné vodní poušti, se přesto vydávají na zpáteční cestu a najdou nejen pevninu, ze které vyšli jejich rodiče, ale i řeky, jezera a rybníky, takže každá voda je opět osídlena mladými úhoři. Žádný americký úhoř nebyl nikdy chycen v Evropě a žádný evropský úhoř v Americe. Příroda dokonce zadržela dospívání evropského úhoře o rok, aby nahradila jeho delší cestu. Odkud se vzal pud, který to všechno řídí? Jistá vosa přemůže kobylku, vyhrabe v zemi díru, dá kobylce žihadlo na přesně určené místo, aby nezahynuly, ale byla v bezvědomí a žila dále jako kus konzervovaného masa. Potom naklade vajíčka těsně vedle kobylky, aby její mláďata se mohla pást na kobylce, která zůstává živá, protože její mrtvé maso by mladé vosy usmrtilo. Stará vosa to dělala poprvé v životě, ale její druh to  dělal od nepaměti, protože jinak by nebylo takových vos. Takovou tajemnou techniku nelze vysvětlit nějakým přizpůsobením se poměrům, ta mu musela být prostě dána.

ČTVRTÝ DŮVOD:

    Člověk má o něco více, než pouhý zvířecí pud - má schopnost myslet. Ještě nikdy nebylo o žádném zvířeti zaznamenáno, že by dovedlo počítat do deseti, či jen rozumělo významu čísel. Tam, kde je pud, jediným tónem flétny, krásným, ale omezeným - lidský mozek obsahuje tóny všech nástrojů orchestru. Tento čtvrtý důvod netřeba rozvádět. Díky lidskému rozumu jsme schopni úvahy, že jsme tím, čím jsme, jen proto, že se nám dostalo jiskry Boží moudrosti. 

 Pokračování