7 důvodů, proč věřit v Boha - dokončení

31.05.2022 15:22

    PÁTÝ DŮVOD:

    Prostředky Boží pro zachování všech živých tvorů - podivuhodné geny. Tyto geny jsou tak nepatrná tělíska, že kdyby bylo možno dát dohromady všechny geny, odpovědné za zrození všech lidí na světě, vešly by se do dvou náprstků. A přece tato mikroskopická tělíska, zvaná geny, a jejich  chromosony, obývají každou živou buňku a jsou nositeli všech lidských i zvířecích charakteristických vlastností. Dva náprstky jsou velmi malá prostora, aby se do ní vešly všechny charakteristické individuální vlastnosti miliard lidí. Ale jsou to nade všechnu pochybnost zjištěná fakta. Nuže, jak tedy geny mohou uchovávat normální dědičné vlastnosti mnoha předků a jak zachovávat psychiku každého v tak nepatrném množství hmoty? Zde je vlastně začátek dědičnosti v buňce, jednotce, která v sobě chová a nese geny. Jak je možné, aby několik málo atomů tvořících ultramikroskopický gen, absolutně ovládalo všechen život na světě? To je příklad úžasné moudrosti a prozíravosti, jež může vycházet jen z nejvyšší moudrosti a moci Tvůrce - žádná jiná hypotéza to nevyloží. 

ŠESTÝ DŮVOD:

    Účelné hospodaření přírody nás nutí, abychom si uvědomili, že jen nekonečná moudrost mohla předpovídat a ovládat různé eventuality, jež se v přírodě vyskytnou. Před mnoha lety byl v Austrálii nalezen jistý druh kaktusu jako ochranný plot. Nemaje v Austrálii žádného nepřítele v říši hmyzu, kaktus se přímo zázračně rozmnožil a pokryl území tak široké a dlouhé, jako je celá Anglie. Vyhnal obyvatele z vesnic a farem a zničil jejich polnosti. Vědci hledali po celém světě nějakého nepřítele tohoto kaktusu. Konečně našli hmyz, který se živil jen kaktusem a nechtěl žrát nic jiného. Hmyz se rychle množil - neměl žádných nepřátel. Hmyz přemohl brzy kaktusy, takže dnes je jich v Austrálii málo, ale současně skoro vyhynul i on. Takové zásady v udržování rovnováhy v přírodě řídí jistě nějaká vyšší Moudrost. Proč tak rychle množící se hmyz neovládl celou planetu? 

SEDMÝ DŮVOD:

    Je okolnost, že člověk chápe pojem Boha. Pojetí tryská ze schopnosti člověka inteligence, kterou ostatní tvorové na této planetě nemají. Jen díky této úžasné vlastnosti může člověk samojediný mezi všemi tvory nalést důkazy věcí neviditelných. Obzory, které tato vlastnost otevírá, jsou nekonečné, neboť když se lidská zdokonalená inteligence stává duchovní skutečností, může ve všem účelném uspořádání kolem sebe vidět a poznat ve všem, že nikdo není nám tak blízko, jako Bůh v našich srdcích. Je to pravda jako vědecká, tak rozumově poznatelná, co napsal žalmista Páně:"Nebesa vypravují slávu Boha silného a dílo rukou jeho obloha zvěstuje.."

   Tento článek je napsán hlavně  pro ty, kteří věří tak zv."Evoluci" 

    Ale kdo čte Bibli, tak se mu otevřou oči a pozná pravdu. Ten, kdo si ještě jednou přečte "Pátý důvod", tak mu tak zv. Velký třesk, nebo Evoluce nemohou nic dokázat.

   František